Home About Browse Search
Svenska


Hur påverkas tomatens smak av sort, ympning och yttre faktorer?

Caspersen, Siri and Hanson, Marie (2014). Hur påverkas tomatens smak av sort, ympning och yttre faktorer? Alnarp: (LTJ, LTV) > Department of Biosystems and Technology (from 130101)
(VH) > Department of Biosystems and Technology (from 130101)
, Sveriges lantbruksuniversitet. LTV-fakultetens faktablad ; 2014:13
[Factsheet]

[img]
Preview
PDF
1MB

Abstract

Ympning av tomatplantor på grundstammar med god resistens mot sjukdomar är vanligt i ekologisk tomatodling. Vid odling i jord kan annars rotsjukdomen korkrot, orsakad av svampen Pyrenochaeta lycopersici, leda till kraftigt reducerade skördar. En del odlare upplever emellertid att tomater från ympade plantor inte är lika goda jämfört med tomater från oympade plantor. Vad är anledningarna till detta? Och kan man göra något för att förbättra smaken i de fall där tomater från ympade plantor upplevs smaka sämre? Genom denna litteraturstudie ville vi undersöka vilka faktorer som styr smaken hos tomat, och hur olika smaksparametrar påverkas av ympning.

Authors/Creators:Caspersen, Siri and Hanson, Marie
Title:Hur påverkas tomatens smak av sort, ympning och yttre faktorer?
Series/Journal:LTV-fakultetens faktablad (BIB14970973)
Year of publishing :June 2014
Number:2014:13
Number of Pages:4
Place of Publication:Alnarp
Publisher:Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet
Associated Programs and Other Stakeholders:SLU/LTJ - Tillväxt Trädgård
Z - SLU - Libray > Odla mera
Language:Swedish
Publication Type:Factsheet
Full Text Status:Public
Agris subject categories.:F Plant production > F01 Crop husbandry
F Plant production > F60 Plant physiology and biochemistry
F Plant production > F61 Plant physiology - Nutrition
Subjects:(A) Swedish standard research categories 2011 > 4 Agricultural Sciences > 401 Agricultural, Forestry and Fisheries > Horticulture
Agrovoc terms:tomatoes, solanum lycopersicum, grafting, flavour, quality
Keywords:tomat, solanum lycopersicum, smak, kvalitet, ympning
URN:NBN:urn:nbn:se:slu:epsilon-e-2147
Permanent URL:
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-e-2147
ID Code:11554
Faculty:LTV - Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap
Department:(LTJ, LTV) > Department of Biosystems and Technology (from 130101)
(VH) > Department of Biosystems and Technology (from 130101)
Deposited By: Siri Caspersen
Deposited On:02 Oct 2014 11:31
Metadata Last Modified:15 Dec 2015 07:52

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per year (since September 2012)

View more statistics

Downloads
Hits