Home About Browse Search
Svenska


Sensorisk profilering av svenskproducerade vita viner och en omvärldsanalys av svensk vinodling

Lindén, Julia (2014). Sensorisk profilering av svenskproducerade vita viner och en omvärldsanalys av svensk vinodling. Alnarp: (LTJ, LTV) > Department of Biosystems and Technology (from 130101)
(VH) > Department of Biosystems and Technology (from 130101)
, Sveriges lantbruksuniversitet. LTV-fakultetens faktablad ; 2014:23
[Factsheet]

[img]
Preview
PDF
458kB

Abstract

Intresse för att undersöka den sensoriska profilen av svenskproducerade vita viner finns då det är en ny produkt och det råder brist på undersökningar. Det finns även behov av att skapa en utgångspunkt för att underlätta framtida utveckling och beskrivning av den sensoriska profilen av svenskproducerade vita viner. Även genom intervjuer med såväl vinodlare som vinexperter undersöktes de båda gruppernas åsikter om den svenska vinsektorn. Den sensoriska profilen framtagen i den här studien visar att vitt vin producerat från svenskodlade druvor har en frisk, citrus och blommig doft och en frisk smak av citrus och gröna äpple. Genom att se till utvecklingen hos länder med nystartad vinproduktion med liknande klimat som Sverige, som England och Kanada, kan inspiration ges för hur Sveriges vinsektor kan utvecklas.

Authors/Creators:Lindén, Julia
Title:Sensorisk profilering av svenskproducerade vita viner och en omvärldsanalys av svensk vinodling
Series/Journal:LTV-fakultetens faktablad (BIB14970973)
Year of publishing :November 2014
Depositing date:12 October 2015
Number:2014:23
Number of Pages:4
Place of Publication:Alnarp
Publisher:Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet
Associated Programs and Other Stakeholders:Z - SLU - Libray > Odla mera
SLU/LTJ - Partnership Alnarp
Euroscapes
Language:Swedish
Publication Type:Factsheet
Full Text Status:Public
Agris subject categories.:F Plant production > F01 Crop husbandry
Q Food science > Q04 Food composition
Subjects:(A) Swedish standard research categories 2011 > 1 Natural sciences > 102 Computer and Information Science > Other Computer and Information Science
(A) Swedish standard research categories 2011 > 1 Natural sciences > 104 Chemical Sciences > Other Chemistry Topics
(A) Swedish standard research categories 2011 > 4 Agricultural Sciences > 401 Agricultural, Forestry and Fisheries > Horticulture
(A) Swedish standard research categories 2011 > 4 Agricultural Sciences > 401 Agricultural, Forestry and Fisheries > Food Science
Agrovoc terms:white wines, winemaking, sensory receptors, aromatic compounds, flavour, smell, viticulture, cultivation, sweden
Keywords:vin, svenkt vin, sensorik
URN:NBN:urn:nbn:se:slu:epsilon-e-2985
Permanent URL:
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-e-2985
ID Code:12700
Faculty:LTV - Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap
Department:(LTJ, LTV) > Department of Biosystems and Technology (from 130101)
(VH) > Department of Biosystems and Technology (from 130101)
External funders:Partnerskap Alnarp
Deposited By: Lotta Nordmark
Deposited On:12 Oct 2015 13:40
Metadata Last Modified:12 Oct 2015 13:40

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per year (since September 2012)

View more statistics

Downloads
Hits