Nilsson, Jerker
(2016).
Konsumenten definierar lokalproducerat.
Lantbrukets affärer. 2016
:10
, 36
[Journal article]
![]() |
PDF
- Published Version
78kB |
Abstract
Alla talar om ”närproducerad mat”, men det är inte lätt att förstå vad detta innebär. Om närproducerat ska översättas till engelska och flera andra språk, blir det ”lokalproducerat”, men inte heller då blir innebörden tydlig. Det framgår i en artikel där tre forskare försöker bestämma vad som är bäst – lokala viner eller ”globala” (internationellt marknadsförda) viner eller någon mellanform. De måste då ange diverse kriterier för vad som är lokalproducerat. Den enklaste faktorn är det geografiska avståndet mellan producenten och konsumenten, men frågan är hur långt det som mest får vara. I litteraturen förekommer vitt skilda maximiavstånd – ända upp till 500 kilometer. Men femtio mil och lokalproducerat – det är inte rimligt!
Authors/Creators: | Nilsson, Jerker |
---|---|
Title: | Konsumenten definierar lokalproducerat |
Series/Journal: | Lantbrukets affärer (1404-6679) |
Year of publishing : | 2016 |
Volume: | 2016 |
Number: | 10 |
Page range: | 36 |
Number of Pages: | 1 |
Publisher: | Tejarps förlag |
ISSN: | 1404-6679 |
Language: | Swedish |
Publication Type: | Journal article |
Refereed: | No |
Article category: | Popular |
Version: | Published version |
Full Text Status: | Public |
Subjects: | (A) Swedish standard research categories 2011 > 5 Social Sciences > 502 Economics and Business > Business Administration |
Keywords: | lokalproducerat, närproducerat, konsumenter |
URN:NBN: | urn:nbn:se:slu:epsilon-e-4176 |
Permanent URL: | http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-e-4176 |
ID Code: | 14280 |
Faculty: | NJ - Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap |
Department: | (NL, NJ) > Dept. of Economics |
Deposited By: | SLUpub Connector |
Deposited On: | 19 May 2017 09:05 |
Metadata Last Modified: | 20 May 2017 00:08 |
Repository Staff Only: item control page